czwartek, 21 lipca 2011

BIGOS Z CUKINII


BIGOS Z CUKINII

SKŁADNIKI:

1 średnia cukinia
1 cebula
2 marchewki
2 parki kiełbasy
1 przecier pomidorowy
trochę zielonej pietruszki
przyprawy: sól, pieprz

WYKONANIE:

Cukinię obrać ze skórki i wykroić pestki.
Pokroić w dużą kostkę.
Wrzucić do garnka i podsmażać na margarynie.
W tym czasie obrać marchewki i utrzeć na tarce na dużych oczkach.
Dodać do cukinii razem prużyć, od czasu do czasu mieszać.
Obrać cebulę i drobno pokroić.
Kiełbasę pokroić w kostkę i smażyć razem z cebulą na margarynie.
Tak długo, aż cebula się nie zeszkli i kiełbaska będzie dobrze podsmażona.
Gdy kiełbasa i cebula będą gotowe dodać koncentratu pomidorowego i dobrze wymieszać.
Wrzucić kiełbasę z cebulą do cukinii i marchwi.
Dodać pokrojoną pietruszkę oraz doprawić solą i pierzem.


Czas przygotowania około 60 minut.
Porcji dla 6 osób.
Stopień trudności łatwe.
Koszt 15 zł.

ŻYCZĘ SMACZNEGO ZAJADANIA:))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz