Orzeźwiający deser:
1 kg truskawek
4 owoce mango
4 galaretki agrestowe
Sposób wykonania:
Truskawki obrać z szypułek, mango obrać ze skórki oraz usunąć pestki.
Owoce razem zmiksować blenderem.
Następnie zrobić galaretki, pozostawić do stężenia.
Gdy galaretka będzie gotowa wymiksuj ją razem z owocami.
Zalej deser w pucharki i pozostaw w lodówce do momentu całkowitego zastygnięcia.
Czas przygotowania 70 minut.
Porcji 12.
Stopień trudności bardzo łatwe.
Koszt 20 zł.
1 kg truskawek
4 owoce mango
4 galaretki agrestowe
Sposób wykonania:
Truskawki obrać z szypułek, mango obrać ze skórki oraz usunąć pestki.
Owoce razem zmiksować blenderem.
Następnie zrobić galaretki, pozostawić do stężenia.
Gdy galaretka będzie gotowa wymiksuj ją razem z owocami.
Zalej deser w pucharki i pozostaw w lodówce do momentu całkowitego zastygnięcia.
Czas przygotowania 70 minut.
Porcji 12.
Stopień trudności bardzo łatwe.
Koszt 20 zł.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz